Bug ID 426963: Delay in SWG forwarding with an Expect: 100-continue

Last Modified: May 13, 2019

Bug Tracker

Affected Product:  See more info
BIG-IP SWG(all modules)

Known Affected Versions:
11.0.0, 11.1.0, 11.2.0, 11.2.1, 11.3.0, 11.4.0, 11.5.0, 11.5.1, 11.5.1 HF1, 11.5.1 HF10, 11.5.1 HF11, 11.5.1 HF2, 11.5.1 HF3, 11.5.1 HF4, 11.5.1 HF5, 11.5.1 HF6, 11.5.1 HF7, 11.5.1 HF8, 11.5.1 HF9, 11.5.2, 11.5.2 HF1, 11.5.3, 11.5.3 HF1, 11.5.3 HF2, 11.5.4, 11.5.4 HF1, 11.5.4 HF2, 11.5.4 HF3, 11.5.4 HF4, 11.5.5, 11.5.6, 11.5.7, 11.5.8, 11.5.9, 11.6.0, 11.6.0 HF1, 11.6.0 HF2, 11.6.0 HF3, 11.6.0 HF4, 11.6.0 HF5, 11.6.0 HF6, 11.6.0 HF7, 11.6.0 HF8, 11.6.1, 11.6.1 HF1, 11.6.1 HF2, 11.6.2, 11.6.2 HF1, 11.6.3, 11.6.3.1, 11.6.3.2, 11.6.3.3, 11.6.3.4, 11.6.4, 12.0.0, 12.0.0 HF1, 12.0.0 HF2, 12.0.0 HF3, 12.0.0 HF4, 12.1.0, 12.1.0 HF1, 12.1.0 HF2, 12.1.1, 12.1.1 HF1, 12.1.1 HF2, 12.1.2, 12.1.2 HF1, 12.1.2 HF2, 12.1.3, 12.1.3.1, 12.1.3.2, 12.1.3.3, 12.1.3.4, 12.1.3.5, 12.1.3.6, 12.1.3.7, 12.1.4, 12.1.4.1, 13.0.0, 13.0.0 HF1, 13.0.0 HF2, 13.0.0 HF3, 13.0.1, 13.1.0, 13.1.0.1, 13.1.0.2, 13.1.0.3, 13.1.0.4, 13.1.0.5, 13.1.0.6, 13.1.0.7, 13.1.0.8, 13.1.1, 13.1.1.1, 13.1.1.2, 13.1.1.3, 13.1.1.4, 13.1.1.5

Opened: Aug 02, 2013
Severity: 3-Major
Related AskF5 Article:
K15164

Symptoms

When the client sends an HTTP POST with an "Expect: 100-continue", APM will fail to forward it to the backend server. The client will wait about 3 seconds to timeout before sending the actual data of the POST request.

Impact

The client will not receive a 100-continue. Usually, it waits for about 3 seconds and then forwards the data anyway.

Conditions

This occurs when the APM is deployed in SWG explicit mode.

Workaround

The following iRule appears to resolve the issue. when HTTP_REQUEST { if {([HTTP::method] eq "POST") && [HTTP::header exists "Expect"] } { HTTP::header remove "Expect" SSL::respond "HTTP/1.1 100 Continue\r\n\r\n" } }

Fix Information

None

Behavior Change