Bug ID 592612: An Application can fail to connect to a backend server in some cases if Optimized tunnels configured using hostnames ony

Last Modified: Sep 13, 2023

Affected Product(s):
BIG-IP APM(all modules)

Known Affected Versions:
11.5.4, 11.5.5, 11.5.6, 11.5.7, 11.5.8, 11.5.9, 11.5.10, 11.6.1, 11.6.2, 11.6.3, 11.6.3.1, 11.6.3.2, 11.6.3.3, 11.6.3.4, 11.6.4, 11.6.5, 11.6.5.1, 11.6.5.2, 11.6.5.3, 12.0.0, 12.0.0 HF1, 12.1.0 HF1, 12.0.0 HF2, 12.1.0 HF2, 12.0.0 HF3, 12.0.0 HF4, 12.1.1 HF1, 12.1.1 HF2, 12.1.2 HF1, 12.1.2 HF2, 12.1.1, 12.1.2, 12.1.3, 12.1.3.1, 12.1.3.2, 12.1.3.3, 12.1.3.4, 12.1.3.5, 12.1.3.6, 12.1.3.7, 12.1.4, 12.1.4.1, 12.1.5, 12.1.5.1, 12.1.5.2, 12.1.5.3, 12.1.6

Opened: May 11, 2016

Severity: 3-Major

Symptoms

If NA resource contains only Optimized tunnels, which uses hostnames only, application might fail to connect to a backend server if NA resource was manually reconnected and this application had already established a connection to this server before this reconnect.

Impact

Unable to use the configured network resources.

Conditions

- NA resource with Optimized Tunnels only - Optimized tunnel configured using hostname only - NA resource was manually reconnected or user created a new APM session - User application established the first connection before the NA was manually disconnected and connected again.

Workaround

Several options can be considered Option #1 Add Optimised tunnels using IP address to this NA resource Option #2 Configure Network Tunnel with a proper IP Split Scope for this NA resource Option #3 Restarting the user application might help

Fix Information

None

Behavior Change

Guides & references

K10134038: F5 Bug Tracker Filter Names and Tips