Bug ID 624917: First few handshakes fail after chassis/appliance reboot when using HSM

Last Modified: Apr 10, 2019

Bug Tracker

Affected Product:  See more info
BIG-IP LTM(all modules)

Known Affected Versions:
11.5.1, 11.5.1 HF1, 11.5.1 HF10, 11.5.1 HF11, 11.5.1 HF2, 11.5.1 HF3, 11.5.1 HF4, 11.5.1 HF5, 11.5.1 HF6, 11.5.1 HF7, 11.5.1 HF8, 11.5.1 HF9, 11.5.2, 11.5.2 HF1, 11.5.3, 11.5.3 HF1, 11.5.3 HF2, 11.5.4, 11.5.4 HF1, 11.5.4 HF2, 11.5.4 HF3, 11.5.4 HF4, 11.5.5, 11.5.6, 11.5.7, 11.5.8, 11.5.9, 11.6.0, 11.6.0 HF1, 11.6.0 HF2, 11.6.0 HF3, 11.6.0 HF4, 11.6.0 HF5, 11.6.0 HF6, 11.6.0 HF7, 11.6.0 HF8, 11.6.1, 11.6.1 HF1, 11.6.1 HF2, 11.6.2, 11.6.2 HF1, 11.6.3, 11.6.3.1, 11.6.3.2, 11.6.3.3, 11.6.3.4, 11.6.4, 12.1.0, 12.1.0 HF1, 12.1.0 HF2, 12.1.1, 12.1.1 HF1, 12.1.1 HF2, 12.1.2, 12.1.2 HF1, 12.1.2 HF2, 12.1.3, 12.1.3.1, 12.1.3.2, 12.1.3.3, 12.1.3.4, 12.1.3.5, 12.1.3.6, 12.1.3.7, 12.1.4, 12.1.4.1

Opened: Oct 25, 2016
Severity: 3-Major

Symptoms

After rebooting with an HSM configured, you notice the first few handshakes fail, with the following error signature in /var/log/ltm: warning tmm3[13085]: 01260009:4: Connection error: info tmm3[13085]: 01260013:6: ssl_hs_vfy_sign_srvkeyxchg:9921: sign_srvkeyxchg (80) 1260013:6: SSL Handshake failed for TCP <src> -> <dest>

Impact

The initial SSL connections will fail, then normal operation will resume.

Conditions

This occurs on the first few connections after reboot when an HSM is configured, and seems to occur if the device does not immediately pass traffic after reboot.

Workaround

None.

Fix Information

None

Behavior Change