Bug ID 673693: 'tmsh show sys software' can erroneously show status 'installing hotfix' after inserting new blade

Last Modified: Sep 13, 2023

Affected Product(s):
BIG-IP TMOS(all modules)

Known Affected Versions:
11.5.3, 11.5.4, 11.5.5, 11.5.6, 11.5.7, 11.5.8, 11.5.9, 11.5.10

Opened: Jul 11, 2017

Severity: 5-Cosmetic

Symptoms

After inserting a new blade into a chassis, it is possible that one of that blade's volumes will report status 'installing hotfix' instead of 'complete'. Example output of the command: tmsh show sys software: ----------------------------------------------------------- Sys::Software Status Volume Slot Product Version Build Active Status ----------------------------------------------------------- HD1.1 1 BIG-IP 11.5.3 2.0.196 no complete HD1.1 2 BIG-IP 11.5.3 2.0.196 no complete HD1.1 3 BIG-IP 11.5.3 2.0.196 no complete HD1.1 4 BIG-IP 11.5.3 2.0.196 no installing hotfix HD1.2 1 BIG-IP 11.5.3 2.234.196 yes complete HD1.2 2 BIG-IP 11.5.3 2.234.196 yes complete HD1.2 3 BIG-IP 11.5.3 2.234.196 yes complete HD1.2 4 BIG-IP 11.5.3 2.234.196 yes complete

Impact

Cosmetic. This has no effect on system behavior, only the display seen from 'tmsh show sys software'

Conditions

This can occur after inserting a new blade into a chassis. The specifics conditions that result in the issue are unknown.

Workaround

Run 'bigstart restart lind' or reboot the new blade.

Fix Information

None

Behavior Change

Guides & references

K10134038: F5 Bug Tracker Filter Names and Tips