Bug ID 678450: No 'F5RST port in use' sent when new connection arrives to port in use with strict preserve.

Last Modified: Jun 10, 2021

Bug Tracker

Affected Product:  See more info
BIG-IP LTM(all modules)

Known Affected Versions:
11.3.0, 11.4.0, 11.4.1, 11.5.0, 11.5.1, 11.5.1 HF1, 11.5.1 HF10, 11.5.1 HF11, 11.5.1 HF2, 11.5.1 HF3, 11.5.1 HF4, 11.5.1 HF5, 11.5.1 HF6, 11.5.1 HF7, 11.5.1 HF8, 11.5.1 HF9, 11.5.10, 11.5.2, 11.5.2 HF1, 11.5.3, 11.5.3 HF1, 11.5.3 HF2, 11.5.4, 11.5.4 HF1, 11.5.4 HF2, 11.5.4 HF3, 11.5.4 HF4, 11.5.5, 11.5.6, 11.5.7, 11.5.8, 11.5.9, 11.6.0, 11.6.0 HF1, 11.6.0 HF2, 11.6.0 HF3, 11.6.0 HF4, 11.6.0 HF5, 11.6.0 HF6, 11.6.0 HF7, 11.6.0 HF8, 11.6.1, 11.6.1 HF1, 11.6.1 HF2, 11.6.2, 11.6.2 HF1, 11.6.3, 11.6.3.1, 11.6.3.2, 11.6.3.3, 11.6.3.4, 11.6.4, 11.6.5, 11.6.5.1, 11.6.5.2, 11.6.5.3, 12.0.0, 12.0.0 HF1, 12.0.0 HF2, 12.0.0 HF3, 12.0.0 HF4, 12.1.0, 12.1.0 HF1, 12.1.0 HF2, 12.1.1, 12.1.1 HF1, 12.1.1 HF2, 12.1.2, 12.1.2 HF1, 12.1.2 HF2, 12.1.3, 12.1.3.1, 12.1.3.2, 12.1.3.3, 12.1.3.4, 12.1.3.5, 12.1.3.6, 12.1.3.7, 12.1.4, 12.1.4.1, 12.1.5, 12.1.5.1, 12.1.5.2, 12.1.5.3, 12.1.6, 13.0.0, 13.0.0 HF1, 13.0.0 HF2, 13.0.0 HF3, 13.0.1, 13.1.0, 13.1.0.1, 13.1.0.2, 13.1.0.3, 13.1.0.4, 13.1.0.5, 13.1.0.6, 13.1.0.7, 13.1.0.8, 13.1.1, 13.1.1.2, 13.1.1.3, 13.1.1.4, 13.1.1.5, 13.1.3, 13.1.3.1, 13.1.3.2, 13.1.3.3, 13.1.3.4, 13.1.3.5, 13.1.3.6, 13.1.4, 13.1.4.1, 14.0.0, 14.0.0.1, 14.0.0.2, 14.0.0.3, 14.0.0.4, 14.0.0.5, 14.0.1, 14.0.1.1, 14.1.0, 14.1.0.1, 14.1.0.2, 14.1.0.3, 14.1.0.5, 14.1.0.6, 14.1.2, 14.1.2.1, 14.1.2.2, 14.1.2.3, 14.1.2.4, 14.1.2.5, 14.1.2.6, 14.1.2.7, 14.1.2.8, 14.1.3, 14.1.3.1, 14.1.4, 14.1.4.1, 14.1.4.2, 14.1.4.3

Opened: Aug 15, 2017
Severity: 3-Major

Symptoms

When 'Source Port: Preserve Strict' option is configured in performance L4 virtual servers, the 'F5RST port in use' packet is not sent, and connection hangs until timeout.

Impact

Connection hangs. No increase for port-in-use stats when using the following commands: tmsh show /net rst-cause.

Conditions

-- Connect to client and launch: # nc -p 8080 -v 10.10.10.40 80 -- Connect to client2 and launch: # nc -p 8080 -v 10.10.10.40 80 -- Modify virtual server vs_web type on LTM and repeat. When the virtual server is standard "F5RST port in use" is sent. When the virtual server is performance L4 is not.

Workaround

None.

Fix Information

None

Behavior Change