Bug ID 719597: HA between VIPRION chassis with B2250 blades might not work when running v12.1.1 and v13.1.0

Last Modified: Nov 07, 2022

Bug Tracker

Affected Product:  See more info
BIG-IP All(all modules)

Known Affected Versions:
12.1.0, 12.1.0 HF1, 12.1.0 HF2, 12.1.1, 12.1.1 HF1, 12.1.1 HF2, 12.1.2, 12.1.2 HF1, 12.1.2 HF2, 12.1.3, 12.1.3.1, 12.1.3.2, 12.1.3.3, 12.1.3.4, 12.1.3.5, 12.1.3.6, 12.1.3.7, 12.1.4, 12.1.4.1, 12.1.5, 12.1.5.1, 12.1.5.2, 12.1.5.3, 12.1.6, 13.0.0, 13.0.0 HF1, 13.0.0 HF2, 13.0.0 HF3, 13.0.1, 13.1.0, 13.1.0.1, 13.1.0.2, 13.1.0.3, 13.1.0.4, 13.1.0.5, 13.1.0.6, 13.1.0.7, 14.0.0, 14.0.0.1, 14.0.0.2

Fixed In:
14.1.0, 14.0.0.3, 13.1.0.8

Opened: May 10, 2018
Severity: 2-Critical

Symptoms

When two VIPRION chassis with B2250 blades try to form a high availability (HA) connection, with one running v12.1.1 and the other running v13.1.0, HA connections between TMMs on Active and TMMs on Standby might fail.

Impact

Fail to form HA connection.

Conditions

-- Two VIPRION chassis with B2250 blades. -- One blade running v12.1.1 and the other running v13.1.0. -- Try to configure HA connection.

Workaround

There is no workaround other than installing the same software on both blades.

Fix Information

A new sys db mhdag.bitshift is added to support HA configurations using B2250 blades running v12.1.1 and v13.1.x. Set mhdag.bitshift to 5 on VIPRION chassis with B2250 blades running v13.1.x by running the following command: tmsh modify sys db mhdag.bitshift value 5 HA between VIPRION chassis running v12.1.1 and v13.1.x with B2250 blades now works as expected.

Behavior Change