Bug ID 788625: A pool member is not marked up by the inband monitor even after successful connection to the pool member

Last Modified: Sep 23, 2021

Bug Tracker

Affected Product:  See more info
BIG-IP LTM(all modules)

Known Affected Versions:
14.1.0, 14.1.0.1, 14.1.0.2, 14.1.0.3, 14.1.0.5, 14.1.0.6, 14.1.2, 14.1.2.1, 14.1.2.2, 14.1.2.3, 14.1.2.4, 14.1.2.5, 14.1.2.6, 14.1.2.7, 14.1.2.8, 14.1.3, 14.1.3.1, 14.1.4, 14.1.4.1, 14.1.4.2, 15.0.0, 15.0.1, 15.0.1.1, 15.0.1.2, 15.0.1.3, 15.0.1.4, 15.1.0, 15.1.0.1, 15.1.0.2, 15.1.0.3, 15.1.0.4, 15.1.0.5, 15.1.1, 15.1.2, 15.1.2.1, 15.1.3, 15.1.3.1, 16.0.0, 16.0.0.1, 16.0.1, 16.0.1.1

Fixed In:
16.1.0, 16.0.1.2, 15.1.4, 14.1.4.3

Opened: May 31, 2019
Severity: 3-Major

Symptoms

1. Pool member is still shown as down even after BIG-IP has connected to it. 2. If a pool has only one pool member, continuous logs are seen in /var/log/ltm, at the frequency of auto-init interval and in-band timer interval mentioning about pool member being in-active and active respectively.

Impact

Pool member marked down, even though the pool member is up

Conditions

-- Auto-init is enabled to continuously try connecting the pool member -- An inband monitor is configured -- The inband monitor's retry interval is slightly less than auto-init interval

Workaround

Configure the inband monitor's retry interval to be the lowest interval possible, which is 1 second.

Fix Information

Pool member should be marked as up by the inband monitor, when the pool member comes up and connection to it is successful.

Behavior Change